Preskoči na vsebino
Na arhiv novic

20. 08. 2024 Novice podjetja

13. sezona družbeno odgovornega projekta Varno na kolesu

Zaključna prireditev Varno na kolesu 2023
Naš družbeno odgovorni projekt Varno na kolesu je namenjen osnovnim šolam, kjer želimo poudariti pomen varnosti v prometu, spodbujati zdrav in aktiven življenjski slog ter podpirati trajnostne zaveze naše krovne družbe SHV Energy. Letos jeseni, skupaj s partnerji in podporniki, stopamo v že 13. razpis. Vse osnovne šole v Sloveniji se lahko do petka, 20. septembra 2024 na razpis prijavijo prek spleta.

Projekt, ki vsako leto poveže več kot 10.000 šolarjev, je razdeljen na dva tematska sklopa. Prvi sklop, "Postajam kolesar," je namenjen učencem 4. in 5. razreda, ki se pripravljajo na kolesarski izpit. Drugi sklop, "Aktivno na kolesu," je namenjen učencem vseh razredov osnovne šole, s poudarkom na spodbujanju trajnostne mobilnosti. Šole lahko sodelujejo na različne načine, na primer z organizacijo kolesarskih izletov ali kvizov, kjer se otroci preizkušajo v znanju cestnoprometnih pravil ali opravljajo druge naloge, ki jih določa razpis.

Projekt Varno na kolesu v sodelovanju s šolami in lokalnimi skupnostmi skrbi za ozaveščanje ter ustvarjanje varnih kolesarskih poti, hkrati pa spodbuja mlade k aktivnemu in zdravemu preživljanju prostega časa. Prav zaradi tega ga že vrsto let podpirajo partnerji, kot so AMZS Slovenije, Zavod RS za šolstvo, Policija, Zavarovalnica Triglav, Javna agencija za varnost prometa, BTC City in Telekom Slovenije.

Denarni sklad za zmagovalce in sodelujoče učence ter učitelje znaša že 25.000 EUR saj so najbolj prizadevni otroci in šole nagrajeni z različnimi materialnimi nagradami, kot so čelade, odsevniki, servis koles, ali pa prejmejo donacijo v finančni obliki. Finalisti so še posebej navdušeni nad zaključno prireditvijo, kjer jih poleg glasbenega presenečenja pričaka tudi pogostitev in zanimive interaktivne delavnice. Vse informacije o razpisu in pogojih so na voljo na spletni strani Varno na kolesu. Vabljeni, da delite in se prijavite na razpihttps://0501.nccdn.net/4_2/000/000/00d/f43/varno-na-kolesu-2024-2025.pdf!