Preskoči na vsebino
Na arhiv novic

6. 01. 2025 Blog  | Jeklenke  | Novice podjetja

Jure Pavlič: Za pripravo pic ali burgerjev na dogodku se zanesem na plinski žar

Jure Pavlič
Jureta smo prek televizijskih ekranov spoznali v 10. sezoni priljubljene oddaje MasterChef, v kateri nas je navdušil s svojo veliko željo po osvajanju novih kulinaričnih znanj, izostrenimi brbončicami ter borbenostjo, ki se je zrcalila v potnih kapljicah. Spretno kuhanje ga je popeljalo do tretjeuvrščenega v tekmovanju in le malenkosti so na koncu odločile, da se ni uvrstil v finalni dvoboj. Dandanes Jureta k sodelovanju vabijo organizatorji številnih uličnih prireditev, kjer obiskovalce razvaja z izvrstnimi picami, burgerji in drugimi dobrotami z žara. Poleg plinske peči ali žara je njegov zvesti spremljevalec tudi Zelena jeklenka. 
Menjava Zelene jeklenke Jure Pavlič

Jure Pavlič

Kot dolgoletnemu uporabniku Zelene jeklenke Juretu varna menjava jeklenk ne predstavlja ovir. Postopek je prek družbenih omrežij delil tudi s sledilci.

Z Zeleno jeklenko pa je Jure svoje jedi pripravljal tudi v oddaji Masterchef. »Produkcija oddaje je precej zahtevna, predvsem pa zelo dinamična. Kuharski pulti se nenehno premikajo, saj se tudi število tekmovalcev kar naprej spreminja. Enkrat tekmuješ z desetimi, že v naslednji oddaji pa gre lahko za dvoboj. Plinsko jeklenko lahko enostavno premakneš, kamor je potrebno – skupaj s kuharskim pultom, tekmovalcem pa prav plin omogoča natančno reguliranje temperature pri kuhanju. V bistvu gre za win-win situacijo,« pravi Jure.

Prednost Zelene jeklenke, poleg plina v 11. gratis, je tudi dostava na dom.

To lahko 24/7 enostavno uredi tudi prek spletnega obrazca.

Najem grelnih teles

Za dobro počutje gostov pa v zimskih mesecih ni dovolj le dobra hrana. Pomembna je tudi toplota. Pri tem se lahko gostinec odloči za najem falo grelcev ali grelnih gobic. Pri tem poskrbimo za dostavo in odvoz.

Na plin pa se zanaša tudi na dogodkih, kamor ga vabijo organizatorji ali občine. Ne samo v poletnih mesecih, tudi v razigranem času decembrskih lučk, ste ga lahko v polnem kuharskem elementu srečali na prireditvah v Kamniku, Kranju in še marsikje.  Z velikim veseljem smo se na jesenskem dnevu trgovine ob krepki joti z njim družili tudi mi. Na dogodkih se najraje odloči za pripravo jedi na plinskih napravah, saj se mu tako ni treba slepo zanašati na zmogljivost električne infrastrukture na dani lokaciji. Vse prevečkrat je namreč že na lastni koži doživel, da je bila preobremenjenost električne infrastrukture preprosto prevelika in je vse »padlo dol«. 

“V tem primeru izgubiš že jed, ki je v pripravi, goste, ki nehvaležno čakajo, ne veš, koliko časa bo trajalo, da se sistem ponovno vzpostavi, in ali bo zdržal do konca prireditve. S plinom v jeklenki je gostinec na zunanji lokaciji lahko miren in se zanese, da bodo stvari tekle hitro in gladko. Ni pa odveč imeti dodatne Zelene jeklenke za rezervo.”

Jure Pavlič

O zanesljivosti plina na dogodkih

Naročite Zeleno jeklenko

Izvrstne jedi Jureta Pavliča

Z Juretom pa smo v jesenskih mesecih zapeljali tudi malce drugačno sodelovanja. Z nami je delil odlične recepte in z Zeleno jeklenko pripravil slastne smash burgerje. Ti se odlično obnesejo tudi kot ulična jed na zimskih prireditvah. Ko se temperature spustijo, pa tudi njegove goste pogrejejo falo grelci ali grelne gobice, ki jih v Butan plinu lahko najame tudi za dnevne dogodke.

Smash burger Jure Pavlič

Recept: Smash burger

Da ne bo vedno enako, na naslednjem pikniku sledite Juretovim napotkom za najboljši smash burger.

Za pravi tajski pad thai je pred pripravo obiskal našo Specializirano trgovino za plin in plinske izdelke, kjer smo posebej za to priložnost naročili poseben plinski gorilnik proizvajalca Gorenc, ki poskrbi za dobro termično obdelavo jedi in avtentičen okus. Če bi tudi sami želeli artikel, se oglasite v naši trgovini ali pokličite na 01/588 98 57.

Jure Pavlič recept pad thai

Recept: Pad thai

Popestrite svoj jedilnik z barvitimi okusi daljne Tajske.

Za večja družinska druženja pa bo nenazadnje kot nalašč izvrstna piščančja pašteta. Plinski gorilnik bo poskrbel za enostavno flambiranje. Vse Juretove recepte, boste poleg drugih zbranih receptov, našli v našem kuharskem priročniku.

Piščančja pašteta Jure Pavlič

Recept: Piščančja pašteta

Pogostite izbrano družbo z domačo piščančjo pašteto. 

Če se vam pri pripravi jedi na plinskih napravah (žar, plinski gorilnik) porajajo vprašanja ali ste v uporabo nesigurni, si prenesite Varnostni priročnik o uporabi jeklenk, v katerem so podrobno opisani vsi  koraki in napotki za varno rokovanje s plinskimi jeklenkami. 

Pri preizkušanju Juretovih receptov vam želimo obilico zabave in dober tek!


Butan plin kuharski prirocnik zelen curry
Prenesite kuharski priročnik
Prenesite kuharski priročnik z nasveti in recepti! Več