V profesionalnih kuhinjah največkrat kuhajo s pomočjo plina. Tako imajo kuharji večji nadzor nad temperaturo, takojšen odziv štedilnika na idealno temperaturo pri pripravi hrane, pa še čiščenje je enostavno. Tudi, če (še) niste pravi mojstri kuhanja, vas pa to veseli in sprošča, bodo vaše jedi, pripravljene na plinu, vsekakor vredne okušanja. Tudi mladi kuharski upi potrjujejo, da je kuhanje na plinu njihova prva izbira. Na našem Youtube kanalu si lahko ogledate vse recepte, spodaj pa predstavljamo tri.
Ne glede na to ali je zvezda vašega prvega pomladnega piknika ali je redno na vašem meniju, je pomembno, da je burger sočen in slasten. Drži se ga tradicionalna povezava s hitro in slabo prehrano a odkar so burgerji v trendu, temu ni tako, sa lahko s kombiniranjem kvalitetnih sestavin in kosov mesa postane prav zdrav obrok. Zmagovalec tekmovanja MasterChef 2021 Bruno Šulman nam je izdal trik za svojega - poleg dobrega mesa in nekaj maščobe ga odlikujeta še domača omaka iz paprike, čebulna marmelada in kozja skuta. Preverite recept!
Naj pri kuhi pomaga Zelena jeklenka
Vsaka jeklenka je ustrezno pregledana, preizkušena, čista in varna. Zelena jeklenka je nižja in lažja, polnjena z 10 kg propana ali mešanico butana in propana. Z Zeleno jeklenko pa je povezana še vrsta ugodnosti in udobje, zaradi katerega je kuhanje pravi užitek. Naročite Zeleno jeklenkoKari je pomemben del tajske kuhinje in se nanaša tako na jed kot tudi na karijevo pasto, ki se uporablja za pripravo jedi. Obstajajo tri glavne vrste tajskega karija – rdeči, rumeni in zeleni – ki so razvrščeni glede na barvo karijeve paste, saj barva čilijev in drugih sestavin daje vsakemu kariju poseben odtenek. Zeleni kari velja za najbolj priljubljen kari v tajski kuhinji, saj je tudi najmanj pekoč. Poleg polnega okusa in krasnega vonja, je pri kariju najboljše to, da ga lahko pripravite na različne načine - z zelenjavo, z govedino ali pa s piščancem, kot ga je pripravil Bruno.
Ker je priprava relativno enostavna in zanj ne potrebujete veliko gorilnikov, je primeren tudi za pripravo na kampiranju. Potrebujete le plinski kuhalnik in Zeleno jeklenko ali kakšno manjšo turistično jeklenko, ki so na voljo v Butanplin trgovini.
Kaj je glavna razlika med zelenim in rdečim karijem?
Glavna razlika je v barvi. Rdeči kari kot osnovo za svojo pasto uporablja suhe rdeče čilije, medtem ko zelena pasta vsebuje korenine koriandra, zelen čili in zeleno kajensko papriko. Prvi je precej pekoč, drugi pa veliko slajši.
Martinovo praznujemo
11. novembra kot praznik, ko se mošt spremeni v vino. Ime je dobilo po svetniku
Svetem Martinu, ki je bil znan po tem, da svoj dal plašč beraču, da bi lahko
skril svojo revščino. Ob tem prazniku je najpogosteje na jedilniku gos, mlinci
in rdeče zelje.
Zmagovalec tekmovanja MasterChef 2021 Bruno Šulman je za vas pripravil recept s pečeno račko s hrustljavo skorjico,
karameliziranim cvetačnim pirejem ter popečeno bučo in rdečim zeljem. Okusna
jed pripravljena s pomočjo plina iz Zelene jeklenke si zasluži biti na vašem
jedilniku večkrat letno.
Pa dober tek!
In ne pozabite, če vam zmanjka plina, vam Zeleno jeklenko dostavimo povsod po Sloveniji.
Naročite jo lahko 24/7, vse dni v letu s klicem na 0802005 ali prek spleta.
Najem zunanjih plinskih grelcev je odlična rešitev za vse, ki želijo podaljšati sezono uporabe zunanjih prostorov ali zagotoviti udobje svojim gostom na…
Preberite večZaradi velikega zanimanja smo se odločili, da ponovimo nagradno igro, s katero želimo spodbuditi bolj trajnostno in okolju prijazno poslovanje med našimi…
Preberite več